Dekker Watersport winkel

jul 22, 2024 | Pleziervaart

Dekker Watersport en Vaarplezier hebben een fijne samenwerking. Dekker biedt een prachtige ruimte voor de Vaarplezier cursussen en cursisten kunnen na afloop een kijkje nemen in de prachtige winkel. Daarom maken we in deze blog kennis met Dekker Watersport winkel.

Geschiedenis

In 1866 werd Dekker Watersport opgericht door de familie Dekker als zeilmakerij voor molens in de Zaanstreek. Vervolgens breidde het bedrijf zich steeds verder uit. Na verschillende overnames zijn Marc en Sander Prins sinds 2001, na overname van hun ouders, eigenaren van de winkel. In 2016 vierden ze trots hun 150-jarige jubileum en ontvingen ze het predicaat Hofleverancier. 

De winkel

Na meerdere verhuizingen bevindt de winkel zich nu aan het Oud Zaenden, een voormalige jachtwerf. Dekker Watersport is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste watersportwinkels van Nederland. Bijzonder trots op de naamsbekendheid biedt de winkel een breed en veelzijdig assortiment, van zeilkleding en -accessoires tot reddingsvesten, navigatieapparatuur en onderhoudsproducten. Klanten kunnen zowel in de fysieke winkel als de webshop terecht voor deskundig advies en het hele assortiment.

Raymarine Flagstore 

Dekker Watersport is een officiële Raymarine Flagstore dealer. In de grote watersportwinkel vind je een uitgebreide Raymarine showroom waar je het volledige assortiment watersportelektronica van Raymarine werkend kunt zien. Als Flagstore dealer ondergaat het team van Dekker Watersport regelmatig trainingen van Raymarine waardoor ze altijd op de hoogte zijn van de laatste updates en nieuwste producten. 

Waarom Dekker Watersport? 

Dekker watersport onderscheidt zich door een uitgebreid assortiment, deskundig advies en vriendelijkheid. Alle medewerkers hebben brede kennis met hun eigen specialisatie, waardoor elke vraag direct kan worden beantwoord. De grote winkel biedt klanten de mogelijkheid om producten te bekijken en gespecialiseerde hulp te krijgen. De combinatie van fysiek en online maakt Dekker Watersport zo sterk. 

Het team

Het team van Dekker Watersport bestaat uit actieve watersporters met een breed scala aan kennis en specialisaties. Marc is expert in watersportkleding, terwijl Sander alles weet van elektronica. De meeste teamleden werken er al jaren waardoor ze hun expertise in de winkel hebben opgebouwd. Het team zorgt samen voor deskundig advies en service van hoog niveau. 

Kinderen kennis laten maken met watersport 

Bij Dekker Watersport vinden ze het leuk en belangrijk dat kinderen kennis kunnen maken met watersport en met plezier het water op gaan. Daarom sponsort Dekker Watersport in samenwerking met Hyde Sails Nederland verschillende lokale watersport- en zeilverenigingen met nieuwe Optimist zeilen als de oude aan vervanging toe zijn.

Optimist on Tour

Dekker Watersport is betrokken bij de organisatie van Optimist on Tour op de Zaan bij de Zaanse Schans. Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond om zoveel mogelijk kinderen gratis kennis te kunnen laten maken met watersport. Tijdens Optimist on Tour gaan kinderen onder begeleiding van professionele instructeurs kanoën en suppen maar ook zeilen in een Optimist. Deze kleine eenpersoons zeilboot voor de jeugd is ideaal om de eerste basisvaardigheden van het zeilen in te leren. Alle kinderen die na het meedoen aan Optimist on Tour graag nog een keer willen zeilen, kunnen een gratis proef zeilles krijgen bij een Zaanse watersportvereniging of vaarschool in de regio. 

Share This