fbpx

4 Tips voor het luisteren naar de (Vaarplezier) Podcast

Ben je nieuwsgierig naar de Vaarplezier Podcast of de Rondvaart Podcast? Logisch! Leuke gasten, veel informatie, nuttige tips en natuurlijk de echte watersportsfeer. Maar als je voor het eerst gaat luisteren, heb je misschien wat vragen. Wat is een podcast precies? Hoe kan ik die beluisteren? En hoe weet ik wanneer de volgende podcasts verschijnen? In deze blog hebben we 4 handige tips voor je.

Tip 1: luisteren via een Podcast-player

Je kunt op de website de podcast aanklikken ( www.vaarplezier.nl/podcast ) en die dan via je computer en telefoon afluisteren. Geen probleem. Maar lekkerder luisteren doe je via een podcast-player. Dat is een app die je op de telefoon zet en waarin je meerdere podcasts kunt verzamelen. Een groot voordeel is bijvoorbeeld dat je kunt pauzeren of heen-en-terug spoelen in het verhaal. Podcast-players zijn vaak gratis en bieden meestal nog veel meer handige functies. Er zijn heel veel podcastplayers, hier vind je een overzicht: https://www.nu.nl/tech/6024263/de-vijf-beste-podcastapps-voor-ios-en-android.html

Tip 2: abonneer via de podcast-player.

Heb je een goede podcast-player gevonden en luister je naar een leuke podcast, zoals de Vaarplezier Podcast? Abonneer jezelf. Dat kost helemaal niets en levert ook geen verplichtingen op. Je app zal je dan waarschuwen als er een nieuwe aflevering beschikbaar is en die kun je dan gemakkelijk aanklikken en beluisteren. Abonneren op een podcast kun je ook weer heel gemakkelijk ongedaan maken als die podcast niet meer wilt volgen. Een druk op de knop is voldoende. En voor alle zekerheid: niemand krijgt enige informatie over je en je hoeft geen mailadres ofzo achter te laten. In de podcast-player kun je vaak ook een overzicht vinden van recent uitgekomen afleveringen. Handig!

Tip 3: luister tijdens het wandelen of fietsen

Podcasts als de Vaarplezier Podcast en de Rondvaart Podcast zijn bij uitstek geschikt om te beluisteren tijdens het wandelen of fietsen. Dan ga je lekker op in het verhaal en heb je er alle tijd voor. Podcasts zijn vaak tussen 30 en 60 minuten qua lengte en dan is lekker om goed de tijd en aandacht te hebben. In de auto is ook zo’n geschikte plek. Moderne auto’s kunnen zelfs podcasts streamen vanaf de telefoon, op de speakers van de auto. Op zo’n moment is een podcast vaak een veel leuker alternatief voor de radio en kom je je reistijd aangenaam en informatief door.

Tip 4: deel tips met elkaar

Heb je een leuke podcast gevonden? Laat het je vrienden en bekenden weten via bijvoorbeeld social media. Regelmatig hebben zij ook weer tips voor goede podcasts en zo kom je vanzelf bij pareltjes terecht. Het blijkt dat dit ook de meest gebruikte manier is waarop luisteraars bij bepaalde podcasts uitkomen: via tips van anderen.

Dus mocht je de Vaarplezier Podcast of de Rondvaart Podcast leuk vinden, laat het anderen weten! Je vindt ze beide hier: www.vaarplezier.nl/podcast 

Share This