Vaarbewijs Zaandam

Het Klein Vaarbewijs halen was nog nooit zo leuk! Want een Vaarplezier cursus bestaat uit twee theoriedagen, waarvan één op een boot (uniek in Nederland!). Dat is leuker, eenvoudig en wel zo logisch.
, Vaarbewijs Zaandam, Vaarplezier

Kosten cursus: € 235,–
(voor theorie-op-de-boot in het weekend wordt een toeslag gerekend van €25.-)

Kosten cursusboek: € 20,99
(voor zowel Klein Vaarbewijs 1 als 2!)

Het examen leg je af bij het CBR en kost € 50,55.

De cursus Klein Vaarbewijs 1 van Vaarplezier bestaat uit twee dagen, waarvan één normale theoriedag en één theoriedag op de boot. Tijdens de ‘normale’ theoriedag nemen we alle stof door, leggen we je uit waar je speciaal op moet letten en hoe je belangrijke zaken gemakkelijk kunt onthouden. Op de theorie-dag-op-de-boot gaan we het water op om de voorrangsregels, de verkeersborden en de betonning in de praktijk te zien én te oefenen. En we nemen de stof voor het Klein Vaarbewijs door over aanleggen, de box invaren, het gebruik van de wielwerking van je schroef, veiligheid en techniek.

In Zaandam kun je de ‘normale’ theoriedag volgen bij Dekker Watersport, een prachtige watersportwinkel met een zeer mooi theorielokaal boven de winkel. De ‘normale theoriedag is ook te volgen in Amsterdam Noord. Voor de theorie-op-de-bootdag stap je bij Jachtwerf Pampus in Amsterdam op de boot.

Wil je toch liever kijken naar een andere plaats in Nederland? Ga dan naar Klein Vaarbewijs 1. Of heb je KVB1 al gehaald? Volg dan de Klein Vaarbewijs 2 cursus! Deze cursus is ook in Zaandam te volgen, scroll naar beneden voor de datum.

Kosten cursus: € 235,–
(voor theorie-op-de-boot in het weekend wordt een toeslag gerekend van €25.-)

Kosten cursusboek: € 20,99
(voor zowel Klein Vaarbewijs 1 als 2!)

Het examen leg je af bij het CBR en kost € 50,55.

Reserveer nu!

Stap 1: Klik op ‘Meer data & info’ en vervolgens op ‘Reserveren’.
Stap 2: U wordt doorgestuurd naar de pagina voor het boeken van de theorie-op-de-boot (TOB).
Stap 3: U wordt doorgestuurd naar de pagina om uw cursus uit te breiden.
Stap 4: U wordt doorgestuurd naar de pagina met een formulier voor uw gegevens en afrekenen.

 • , Vaarbewijs Zaandam, Vaarplezier

  Vaarbewijs Zaandam

   235,00 inclusief btw

  [et_pb_section fb_built=”1″ prev_background_color=”#ffffff” _builder_version=”4.16″ use_background_color_gradient=”on” background_color_gradient_stops=”rgba(0,159,228,0) 22%|rgba(29,112,184,0.64) 86%” background_color_gradient_overlays_image=”on” background_color_gradient_start=”rgba(0,159,228,0)” b

  De cursus Klein Vaarbewijs 1 van Vaarplezier met theorie én theorie-op-de-boot. Dat is leuker, eenvoudig en wel zo logisch, want varen wordt leuker als je weet wat je doet. De cursus wordt op meerdere locaties door Nederland gehouden.

  Tijdens de eerste theoriedag nemen we alle stof door, leggen we uit waar je speciaal op moet letten en hoe je belangrijke zaken gemakkelijk kunt onthouden. Met de theorie-op-de-boot (TOB) gaan we het water op om de voorrangsregels, de verkeersborden en de betonning in de praktijk te zien én te oefenen. Daarbij wordt de theorie over aanleggen, invaren, de wielwerking van je schroef, veiligheid en techniek laten zien. Na deze dagen kan je alle stof rustig doorkijken in ons theorieboek en ben je helemaal klaar voor je examen!

  Tijdens de cursus worden alle onderdelen behandeld die nodig zijn voor het behalen van het examen bij het CBR:

  • Reglementen & wetten
  • Onderhoud & veiligheid
  • Waterwegen & meteorologie
  • Varen, manoeuvreren en schipperen

  De cursus is compleet te boeken voor € 235,-. Voor het volgen van de theorie-op-de-boot dag in het weekend geldt een kleine toeslag. Daarnaast ben je kosten kwijt voor het theorieboek (€ 20,99) en het theorie examen (€ 50,55) die je aflegt bij het CBR (examinerende instantie in Nederland).

  Zaandam 07-09-2024 - Voldoende plekken -  235,00 inclusief btw
  Sneek 08-09-2024 - Voldoende plekken -  235,00 inclusief btw
  Waalwijk 21-09-2024 - Voldoende plekken -  235,00 inclusief btw
  Lelystad 21-09-2024 - Voldoende plekken -  235,00 inclusief btw
  Rotterdam Zeekadetkorps 28-09-2024 - Voldoende plekken -  235,00 inclusief btw
  Amsterdam Noord 12-10-2024 - Voldoende plekken -  235,00 inclusief btw
 • Klein Vaarbewijs 2 cursus:

 • , Vaarbewijs Zaandam, Vaarplezier

  Vaarbewijs Zaandam

   355,00 inclusief btw

  [et_pb_section fb_built=”1″ prev_background_color=”#ffffff” _builder_version=”4.16″ use_background_color_gradient=”on” background_color_gradient_stops=”rgba(0,159,228,0) 22%|rgba(29,112,184,0.64) 86%” background_color_gradient_overlays_image=”on” background_color_gradient_start=”rgba(0,159,228,0)” b

  De cursus Klein Vaarbewijs 2 van Vaarplezier met theorie én theorie-op-de-boot. Dat zorgt ervoor dat u goed voorbereid op het examen komt en het slagingspercentage enorm toeneemt. En bovendien is het ook nog eens veel leuker.

  Zaandam 05-10-2024 - Voldoende plekken -  355,00 inclusief btw
  Amsterdam Noord 24-08-2024 - Voldoende plekken -  355,00 inclusief btw
 • Vaarplezier.nl

  Veelgestelde vragen

  Waarom is het handig om het Klein Vaarbewijs te halen, ook als ik het niet verplicht hoef te hebben?

  Omdat u wél de regels moet kennen. U kunt het vergelijken met fietsen: ook daarvoor hebt u geen rijbewijs nodig, maar u krijgt wel een bekeuring als u op de stoep fietst. Zo is het ook met varen; als u overtredingen begaat, kunt u daar voor bekeurd worden. En dat gebeurt ook regelmatig!

  Wanneer is het Klein Vaarbewijs verplicht?

  Als u in een boot vaart die langer is dan 15 meter of sneller kan dan 20 km/h, bent u volgens de wet verplicht het Klein Vaarbewijs te hebben en te kunnen tonen bij controle. In het buitenland kunt u meestal pas een boot huren als u een ICC kunt laten zien. Die behaalt u tegenwoordig automatisch met uw diploma Klein Vaarbewijs in Nederland.
  Maar los van deze verplichting wordt u wél geacht de regels, borden en betonning te kennen als u het water op gaat. U kunt een boete krijgen als u daar fouten mee maakt. Dus gaat u het water op, is het sowieso raadzaam het Klein Vaarbewijs te halen.

  Wat is het verschil tussen Klein Vaarbewijs 1 en 2?

  Dat heeft te maken met het vaargebied: Klein Vaarbewijs 1 is geldig op de binnenwateren, Klein Vaarbewijs 2 ook op ruimer water, waaronder het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee, Westerschelde, Oosterschelde en Eems/Dollard. Kijk voor meer informatie op https://vaarplezier.nl/blog/vaarbewijs-1-of-2/

  Waarom een cursus Klein Vaarbewijs 1 bij Vaarplezier?

  Omdat Vaarplezier theorie en praktijk aan elkaar koppelt. Met slechts twee lesdagen, waarvan één theorie en één praktijk krijgt u de lesstof op een gemakkelijke en overzichtelijke manier gepresenteerd, oefent u op de praktijkdag daadwerkelijk met de boot zelf en gaat u met medecursisten alle vaarregels, betonning en verkeersborden oefenen en in de praktijk zien.

  Waarom zit er ook praktijk in de Vaarplezier-cursus?

  Omdat het leuk is én helpt u beter voor te bereiden op het examen. Er zou diverse onderdelen van de theorie, die best lastig zijn als u weinig vaart en deze onderdelen niet al in de praktijk hebt ervaren. Denk bijvoorbeeld aan de wielwerking van de schroef, of het afvaren op de spring van de boot. Klinkt nu ingewikkeld, maar als u dat een paar geoefend heeft aan boord van één van onze lesboten, kent dat geen geheimen meer voor u! En ook de voorrangsregels, verkeersborden en techniek worden veel eenvoudiger als u het eens in de praktijk van een ervaren docent krijgt uitgelegd en u er zelf mee mag oefenen.

  Dus met de praktijkdag erbij, komt u veel beter voorbereid aan de start van het examen. En dat is te zien aan onze slagingspercentages!

  Hoe boek ik een cursus Klein Vaarbewijs 1 bij Vaarplezier?

  Dat is heel simpel:

  • U kiest in het boekingsscherm een locatie en vervolgens een datum waarop u de theoriedag wilt volgen
  • U boekt en betaalt de cursus
  • Zodra u betaald heeft, ontvangt u een mail met de uitleg hoe u de praktijkdag kunt selecteren. Die zijn er in ruime hoeveelheden, zowel in het weekend als op doordeweekse dagen! Maakt u zich dus geen zorgen dat u geen geschikte datum vindt.

  Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.