Klein vaarbewijs 2

Klein Vaarbewijs 2 met theorie én praktijk!

De cursus Klein Vaarbewijs 2 doen we bij Vaarplezier op de meest logische manier, namelijk met theorie én praktijk! Dus ga je oefenen met de lesstof op een boot en steek je een groot, ruim vaarwater over (zoals het Markermeer of IJsselmeer) en navigeer je de hele tocht. Inclusief alle belangrijke onderdelen, zoals tijdsplanning, van-kaart-naar-kompas-berekeningen, tijden, veiligheidschecks en alles wat daarbij komt kijken!

Klein Vaarbewijs 2, Klein vaarbewijs 2, Vaarplezier

Het Klein Vaarbewijs 2 is verplicht voor snelvarende motorboten (die sneller kunnen dan 20 km/u) op de Wester- en Oosterschelde, IJmeer, Markermeer, IJsselmeer, Waddenzee en Eems/Dollard. Voor andere schepen en ruime wateren is het Klein Vaarbewijs 2 zéér aan te raden.

Ga je regelmatig ruim water op, dan is het zéér verstandig om goed te kunnen navigeren en te zorgen dat je alles weet van de (veiligheids)checks voor deze wateren. Dat kun je behalen met onze cursus Klein Vaarbewijs 2: navigatie, meteo, verkeersregels op ruim water en veiligheid komen uitgebreid aan de orde, zowel in theorie als praktijk! Want het bijzondere aan de cursussen van Vaarplezier is dat we de stof niet alleen theoretisch behandelen, maar die vervolgens in de praktijk gaan oefenen: we gaan zelf navigerend het Markermeer oversteken met alles wat daar bij komt kijken en in het examen gevraagd kan worden.

 

 

Dan weet je zeker dat je de stof beheerst (dus het examen makkelijker haalt) én de volgende keer ook daadwerkelijk weet wat je aan het doen bent en iedereen weer veilig thuis komt. Wel zo’n goed idee als je met je gezin, vrienden of bekenden op ruim water zit. De Vaarplezier cursus Klein Vaarbewijs 2 wordt op diverse plekken georganiseerd, waaronder theoriedagen in Rotterdam (vanaf mei) en Zaandam. De praktijkdagen gaan vanuit Amsterdam en dan brengen we de dag navigerend door op het IJmeer en Markermeer. Daarna doe je examen bij het CBR, waarover je alle informatie van ons ontvangt.

Reserveren doe je in het scherm hieronder.

Heb je belangstelling, maar kun je niet op deze data, mail dan graag naar planning@vaarplezier.nl. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Heb je een groepje van minimaal 4 personen, dan zijn er op maat cursussen te organiseren.

 

 

Klein Vaarbewijs 2, Klein vaarbewijs 2, Vaarplezier
 • Zoek een locatie naar keuze
 • Selecteer een geschikte datum
 • U kunt nu de cursus boeken en betalen
 • Zodra u betaald heeft, ontvangt u een mail met de uitleg hoe u de praktijkdag kunt selecteren. Die zijn er in ruime hoeveelheden, zowel in het weekend als op doordeweekse dagen! Maakt u zich dus geen zorgen dat u geen geschikte datum vindt.
 • Klein Vaarbewijs 2, Klein vaarbewijs 2, Vaarplezier

  Klein vaarbewijs 2

   355,00 inclusief btw

  [et_pb_section fb_built=”1″ prev_background_color=”#ffffff” _builder_version=”4.16″ use_background_color_gradient=”on” background_color_gradient_stops=”rgba(0,159,228,0) 22%|rgba(29,112,184,0.64) 86%” background_color_gradient_overlays_image=”on” background_color_gradient_start=”rgba(0,159,228,0)” b

  De cursus Klein Vaarbewijs 2 van Vaarplezier met theorie én theorie-op-de-boot. Dat zorgt ervoor dat u goed voorbereid op het examen komt en het slagingspercentage enorm toeneemt. En bovendien is het ook nog eens veel leuker.

  Zaandam 26-06-2024 - Voldoende plekken -  355,00 inclusief btw
  Rotterdam 13-07-2024 - Voldoende plekken -  355,00 inclusief btw
  Amsterdam Noord 24-08-2024 - Voldoende plekken -  355,00 inclusief btw
 • Veelgestelde vragen

  Waarom is het handig om het Klein Vaarbewijs te halen, ook als ik het niet verplicht hoef te hebben?

  Omdat u wél de regels moet kennen. U kunt het vergelijken met fietsen: ook daarvoor hebt u geen rijbewijs nodig, maar u krijgt wel een bekeuring als u op de stoep fietst. Zo is het ook met varen; als u overtredingen begaat, kunt u daar voor bekeurd worden. En dat gebeurt ook regelmatig!

  Wanneer is het Klein Vaarbewijs verplicht?

  Als u in een boot vaart die langer is dan 15 meter of sneller kan dan 20 km/h, bent u volgens de wet verplicht het Klein Vaarbewijs te hebben en te kunnen tonen bij controle. In het buitenland kunt u meestal pas een boot huren als u een ICC kunt laten zien. Die behaalt u tegenwoordig automatisch met uw diploma Klein Vaarbewijs in Nederland.
  Maar los van deze verplichting wordt u wél geacht de regels, borden en betonning te kennen als u het water op gaat. U kunt een boete krijgen als u daar fouten mee maakt. Dus gaat u het water op, is het sowieso raadzaam het Klein Vaarbewijs te halen.

  Wat is het verschil tussen Klein Vaarbewijs 1 en 2?

  Dat heeft te maken met het vaargebied: Klein Vaarbewijs 1 is geldig op de binnenwateren, Klein Vaarbewijs 2 ook op ruimer water, waaronder het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee, Westerschelde, Oosterschelde en Eems/Dollard. Kijk voor meer informatie op https://vaarplezier.nl/blog/vaarbewijs-1-of-2/

  Waarom een cursus Klein Vaarbewijs 1 bij Vaarplezier?

  Omdat Vaarplezier theorie en praktijk aan elkaar koppelt. Met slechts twee lesdagen, waarvan één theorie en één praktijk krijgt u de lesstof op een gemakkelijke en overzichtelijke manier gepresenteerd, oefent u op de praktijkdag daadwerkelijk met de boot zelf en gaat u met medecursisten alle vaarregels, betonning en verkeersborden oefenen en in de praktijk zien.

  Waarom zit er ook praktijk in de Vaarplezier-cursus?

  Omdat het leuk is én helpt u beter voor te bereiden op het examen. Er zou diverse onderdelen van de theorie, die best lastig zijn als u weinig vaart en deze onderdelen niet al in de praktijk hebt ervaren. Denk bijvoorbeeld aan de wielwerking van de schroef, of het afvaren op de spring van de boot. Klinkt nu ingewikkeld, maar als u dat een paar geoefend heeft aan boord van één van onze lesboten, kent dat geen geheimen meer voor u! En ook de voorrangsregels, verkeersborden en techniek worden veel eenvoudiger als u het eens in de praktijk van een ervaren docent krijgt uitgelegd en u er zelf mee mag oefenen.

  Dus met de praktijkdag erbij, komt u veel beter voorbereid aan de start van het examen. En dat is te zien aan onze slagingspercentages!

  Hoe boek ik een cursus Klein Vaarbewijs 1 bij Vaarplezier?

  Dat is heel simpel:

  • U kiest in het boekingsscherm een locatie en vervolgens een datum waarop u de theoriedag wilt volgen
  • U boekt en betaalt de cursus
  • Zodra u betaald heeft, ontvangt u een mail met de uitleg hoe u de praktijkdag kunt selecteren. Die zijn er in ruime hoeveelheden, zowel in het weekend als op doordeweekse dagen! Maakt u zich dus geen zorgen dat u geen geschikte datum vindt.

  Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.