Vaarnieuws

Maak kennis met Watersport-TV

jun 24, 2024 | Blog, Vaarnieuws

Watersport-TV heeft in januari 2017 de trossen losgegooid en is uitgegroeid tot dé nummer een watersportzender van de Benelux! Op dit moment zijn ze druk bezig met opnames in Friesland. Maar hoe is Watersport-TV eigenlijk begonnen? 

Eric van Staten, de mede- oprichter van Watersport-TV, is opgegroeid in de watersportwereld. Als klein jongetje had hij al een boot en deed hij mee aan zeilwedstrijden op zijn thuiswater, het Alkmaardermeer. Voor de sportredactie van het Noord-Hollands Dagblad noteerde hij de uitslagen en voegde er stukjes tekst aan toe. Hier begon zijn journalistieke carrière. 

Vervolgens heeft hij vele jaren ervaring opgedaan bij verschillende bladen en kranten, waaronder 13 jaar bij De Telegraaf. Hier verzorgde Eric het dagelijkse nieuws over Noord-Holland. Daarnaast schreef hij voor de Vaarkrant. De Watersport was zijn uitlaatklep en manier om te ontsnappen van de zwaardere nieuwsonderwerpen. 

De start van Watersport-TV

Na zijn tijd bij De Telegraaf is Eric nog tijdelijk hoofdredacteur geweest bij het blad Zeilen, waar hij al veel ervaring met filmen had opgebouwd door video’s te maken op evenementen. Met het inzicht dat watersportbladen langzaam minder interesse kregen, heeft Eric de sprong in het diepe genomen en Watersport-TV gestart. Een van de eerste series, ‘Stuurmanskunsten’, is samen met Ronald van Vaarplezier tot stand gekomen. Ronald gaf privélessen wat leidde tot het idee om vaarinstructievideo’s te maken. Via Ronald kwam Eric in contact met Arjen en samen bedachten ze ‘Vaarplezier de Serie’, waarvan inmiddels 50 afleveringen bestaan. Eric en Arjen zijn tijdens opnames goed op elkaar ingespeeld en deze synergie heeft Watersport-TV en Vaarplezier versterkt. De afleveringen gaan tot nu toe met name over motorboten en sloepvaren, maar binnenkort komen er ook enkele afleveringen gericht op zeilen. Er staat al een serie gepland bij de Vaarplezier Zeilschool in Naarden. Wat er precies gaat gebeuren, blijft nog even een verrassing, dus houd het goed in de gaten. 

Voor Watersport-TV is het belangrijk om het toegankelijk te houden; ze laten zien hoe je iets kunt doen met nadruk dat niets “moet”. De video’s zijn bedoeld om laagdrempelig te informeren en inspireren met als doel laten zien hoe leuk de watersportwereld is. Door hun ruime aanbod, is er voor iedere watersportliefhebber altijd iets interessant te vinden om te kijken. 

Watersport-TV, Maak kennis met Watersport-TV, Vaarplezier
Share This