fbpx

Vaarplezier start opleiding tot Rondvaartschipper

Persbericht

VAARPLEZIER START MET PRAKTIJKOPLEIDING RONDVAARTSCHIPPERS IN AMSTERDAM

AMSTERDAM, 23 mei 2019 – Vaarplezier start dit voorjaar met het opleiden van Rondvaartschippers voor het Praktijkdiploma Rondvaartschippers Beperkt Vaargebied. Met een deel vaarles (zonder gasten aan boord) en een deel met leermeesters (met gasten aan boord) worden de rondvaartschippers in spé helemaal voorbereid op het prachtige vak dat rondvaartschipper is.

Opleiding tot rondvaartschipper

Het CBR heeft in de afgelopen periode een praktijkopleiding voor rondvaartschippers ontwikkeld. Vaarplezier heeft afgelopen winter de CBR-certificering voor het geven van deze opleiding verworven. Cursisten kunnen met 90 al gemaakte vaardagen vervolgens de opleiding volgen. Die duurt daarna 90 vaardagen en is in de avonduren en weekenddagen te volgen. De rederij waar de cursist gaat varen betaalt de kosten voor de opleiding; de cursist brengt zijn/haar vrije tijd in. Een mooie combinatie met inzet van beide kanten.

 

Uniek: rondvaartschipper in 90 dagen met theorie én praktijk

Vaarplezier heeft in samenwerking met Stromma Nederland een opleiding ontwikkeld die voldoet aan alle wensen van de rederijen: de theoretische en praktische begeleiding is op hoog niveau en geheel toegespitst op de rondvaartbranche. De rondvaartschippers in spé volgen 45 lesdagen bij Vaarplezier en 45 praktijklesdagen bij leermeesters van de eigen rederij, zoals Stromma Nederland. Tijdens de vaarlessen worden manoeuvreren, vaarregels, verkeersborden, veiligheid en techniek behandeld. Tijdens de dagen bij de leermeesters van de rederij worden alle rederij-eigen zaken aangeleerd: gastheerschap, ticketcontrole, routes door de stad, catering, aansturing van hosts en alles wat daar meer bij komt kijken. De combinatie maakt dat deze opleiding voor volwaardige rondvaartschippers zorgdraagt en geschikt is voor alle rederijen.

 

Ronald Zweerman van Vaarplezier: “Ik ben al 10 jaar leermeester op rondvaartschepen in Amsterdam en er was behoefte aan een opleiding met gedegen theoretische ondersteuning én praktische invulling. Met name de praktische invulling is belangrijk, met vaarles op een rondvaartboot van het Amsterdamse Grachtentype, waarbij vaarregels, verkeersborden en veiligheid een belangrijke rol spelen. Daar zijn wij uniek in. Door de combinatie van lesdagen zonder gasten aan boord en daarnaast meedraaien met ervaren leermeesters worden de cursisten perfect opgeleid. Daardoor hebben we er straks zeer capabele collega’s bij.”

 

Samenwerking Stromma Nederland

Stromma Nederland is vanaf de start nauw betrokken geweest bij de opleiding tot Rondvaartschipper zoals die tot op heden werd gegeven. Inmiddels heeft de 9e lichting een diploma ontvangen. Nu gaat Vaarplezier van start met een nieuwe opleiding tot Rondvaartschipper, waarbij de nadruk nog meer op de praktijk wordt gelegd.  Peter Duwel, CEO Stromma Nederland: “We zijn verheugd dat het praktijkgedeelte een centrale rol krijgt in deze nieuwe opleiding. Door onze handen ineen te slaan met Vaarplezier, brengen wij  theorie en praktijk samen om de toekomstige gastheren van de grachten op te leiden.”

 

 

 

Noot voor de redactie, niet ter publicatie.

Voor meer informatie over de opleiding en Vaarplezier kunt u contact opnemen met Arjen Bergijk via 0637-455.479 of arjen@ihwo.nl.

Voor meer informatie over Stromma Nederland kunt u contact opnemen met Christiane Brands via christiane.brands@stromma.nl .

 

 

Vaarplezier nautische opleidingen

Vaarplezier is naast de opleiding voor Rondvaartschippers bekend als nautische opleider voor onder andere Klein Vaarbewijs 1 en 2. Dat doet zij voor zowel particulieren alsook voor professionele gebruikers. Uniek uitgangspunt is dat deze cursussen worden gegeven in twee dagen, waarvan de tweede dag óp het water plaatsvindt. Dat zorgt ervoor dat de cursisten de stof op meerdere manieren tot zich krijgen. Daardoor onthouden de cursisten de informatie beter en hebben daarmee een hogere kans van slagen bij het examen. En dat blijkt uit de slagingspercentages van Vaarplezier, die ruim boven de 90% liggen. Informatie daarover is te vinden op www.vaarplezier.nl

 

Stromma Nederland

Stromma Nederland maakt onderdeel uit van de Zweedse Stromma Group (Strömma Turism & Sjöfart). Met een lange historie die start in 1912 met Rederij Bergmann en Meijer’s Rondvaarten (jaren’ 20), groeide het bedrijf uit van de oudste en grootste rederij van Amsterdam tot toeristisch bedrijf. Stromma Nederland voert de merken Canal Tours Amsterdam, Canal Tours Utrecht, Hop on-Hop off, Amsterdam Excursions en Amsterdam Pass met distributiekanaal Stromma.com. Het bedrijf ontvangt jaarlijks anderhalf miljoen gasten voor de ultieme Amsterdambeleving op 31 rondvaartboten, vijftien sloepen, een salonboot, ruim honderd waterfietsen en zes Hop on-Hop off bussen. Door de bundeling van krachten met de Stromma Group worden de mogelijkheden voor duurzaamheid, digitalisering en marketing verder versterkt.

Meer informatie: www.stromma.com/Amsterdam

 

 

 

 

Share This