Over ons

Theorie & Praktijk

 92% geslaagden de eerste keer!

 Compleet & praktisch

Vaarplezier begon met het idee dat het véél leuker is om je Klein Vaarbewijs te halen met theorie én theorie-op-de-boot en niet alleen in een zaaltje. Dat bleek te werken: inmiddels werken we met een flink aantal partners samen en zijn veel watersporters dankzij de combinatie van theorie en praktijk in onze cursussen geslaagd voor het Klein Vaarbewijs.

Inmiddels doet Vaarplezier meer: Vaarles, beginners-, gevorderden- en experttrainingen, NauPro Vaarbewijs, Rondvaartschippersopleiding en speciaal op maat gemaakte vaarcursussen en -trainingen.

Graag stellen we ons team (en daaronder) onze partners aan u voor. We zijn er trots op uw vaaropleiding te mogen verzorgen. Want varen wordt leuker als je weet wat je doet!

Arjen (oprichter en mede-eigenaar)

Disciplines: alle

Ronald (mede-eigenaar)

Disciplines: alle

Sam (instructeur)

Disciplines: Klein Vaarbewijs, NauPro Vaarbewijs en vaarles

Nathalie (instructeur)

Disciplines: Klein Vaarbewijs, NauPro Vaarbewijs en vaarles

Remco (instructeur)

Disciplines: Rondvaartopleiding, NauPro Vaarbewijs en vaarles

Chiel (instructeur)

Disciplines: Klein Vaarbewijs, NauPro Vaarbewijs en vaarles

Kobus (instructeur)

Disciplines: Rondvaartopleiding, NauPro Vaarbewijs en vaarles

Harry (instructeur)

Disciplines: Klein Vaarbewijs, NauPro Vaarbewijs en vaarles

Steven (instructeur)

Disciplines: Klein Vaarbewijs, NauPro Vaarbewijs en vaarles

Simon (instructeur)

Disciplines: Klein Vaarbewijs, NauPro Vaarbewijs en vaarles

Met samenwerken bereik je het meest! Daarom is Vaarplezier samenwerkingen aangegaan met een flink aantal partijen in de watersport. Met elkaar kunnen we de beste cursussen geven voor een zéér schappelijke prijs. Grote dank aan onderstaande partners voor de prachtige samenwerking binnen Vaarplezier!

WATERSPORT-TV is de eerste online watersportzender in Nederland met kijkers wereldwijd. Er zijn aparte kanalen voor het zeilen, motorboot-en sloepvaren en Op en aan het water. Veel bezocht is de Watersportsteiger, een ontmoetingsplaats voor Vraag en Aanbod.

Watersport-TV heeft in januari 2017 de trossen los gegooid en is online zeer actief met dagelijks veel watersportnieuws en een stroom aan eigen video-content. De inhoud van de filmpjes is zeer gevarieerd. Van vaargebieden, boottesten tot vloggers die door binnen-en buitenland varen en de kijkers van Watersport-TV deelgenoot laten zijn van hun avontuurlijke leven. Naast beleving is WTV zeer informatief met reportages over bijvoorbeeld onderhoud, maar ook over vaarinstructie zoals in Stuurmanskunsten.

Yamaha Marine is een naam die staat voor prestaties, kwaliteit en betrouwbaarheid. Deze reputatie hebben wij verkregen door jarenlang buitenboordmotoren en watersportproducten te maken waarin de meest geavanceerde en innovatieve technologie is gebruikt. Miljoenen enthousiaste watersporters en professionals over de hele wereld kiezen voor Yamaha, ook wanneer het gaat om onderdelen en accessoires. Bovendien zijn onze producten zo ontworpen dat ze naadloos met elkaar samenwerken. Dat betekent niet alleen een ontwerp, uiterlijk en stijl die op elkaar zijn afgestemd, maar ook betrouwbare prestaties en een comfortabel, gerust gevoel.

De Dock 560 Steel is een snelle open boot, gemaakt van 4mm. zeewater bestendig aluminium en is voorzien van een dubbele bodem en zelflozend, en wordt gebruikt voor de praktijkcursus van Vaarplezier. Het model van de Dock zorgt ervoor dat de boot stabiel is in stuur en vaargedrag. De Dock heeft een stoere uitstraling, is geschikt voor alle seizoenen en het is niet nodig om allerlei dure afdekmogelijkheden aan te schaffen. Voor de watersporter is het een geweldige onderhoudsvrije No-Nonsense boot.

De Dock Steel is in een groot aantal afmetingen verkrijgbaar van 3.60 tot 10.60 meter. Voor meer informatie kijk op www.wiegmans.nl of bel naar0346-261574.

Als u zich serieus en met een watersportoog op sloepen oriënteert, zult u tot de conclusie komen dat de Wecosloepen een gunstige prijs/kwaliteit-verhouding hebben. U kunt zelf zien dat het polyester strak is en het roestvrijstaal opvallend massief, fors en sierlijk
is. De hand layup productiemethode garandeert de kwaliteit van het polyester.

Onze medewerkers hebben de strikte opdracht niet op een uurtje te kijken, maar er voor te zorgen dat de afwerking perfect is. En dat lukt. Iedere sloep wordt, voordat het de fabriek verlaat, ook nog eens door de eindcontroller grondig geïnspecteerd.

Zoekt u een betaalbare zomer- en/of winterstalling voor uw boot, dan bent u bij ons aan het goede adres. De watersportwinkel van Jachtwerf Pampus heeft een groot assortiment en is prettig overzichtelijk en bovendien in Amsterdam en goed bereikbaar, zowel via de weg als via het water.

De KNRM is dé hulpverlener op het water, op zee, en ruim binnenwater. Reddingboten en vrijwilligers zijn 24 uur per dag beschikbaar voor spoedeisende hulp en niet-spoedeisende hulp. Op basis van goed zeemanschap verleent de KNRM hulp op het water aan een ieder die hierom vraagt. KNRM redt en helpt, kosteloos. Sinds 1824 en dat blijft zo. Daarnaast richt de KNRM zich op preventie voor beroepsvaart en pleziervaart.

Overige partners

AquaPlanning: www.aquaplanning.org

Van Claes trailers. www.vanclaes.com

EOC Verzekeringen. www.eoc.nl

Wajer Yachts. www.wajer.com

Stromma Nederland: www.stromma.nl 

IHWO: Iedereen Het Water Op. www.ihwo.nl

Bataviahaven Lelystad. www.bataviahaven.nu

Lima Watersport Waalwijk. www.lima-watersport.nl 

Jachthaven Dijkzicht Loosdrecht. www.dijkzichtbv.nl 

Jan Korteland Watersport. www.jankorteland.nl

Slam Benelux. www.slambenelux.nl

Boot Holland. www.boot-holland.nl 

Hiswa te Water. www.hiswatewater.nl

LBB Motoren. www.lbbmotoren.nl

Blue Water App. www.bluewaterapp.nl

Dekker Watersport. www.dekkerwatersport.nl 

Varen Doe Je Samen. www.varendoejesamen.nl

Harderwijk Maritiem. www.harderwijkmaritiem.com

Marine Flex. www.marineflex.nl

Bootschappen Watersport. www.bootschappen.nl

Terra Nautic. www.terranautic.nl

Midland Watersport. www.midlandwatersports.nl

Deze website is gemaakt door Bugloos.