STAP-budget

Gratis vaaropleiding met STAP-budget

Ben je werkzaam in de watersport, bij een bootbedrijf, een toeleverancier of een ander bedrijf dat met boten of watersport te maken heeft? Of wil je in de nabije toekomst graag werken bij één van die bedrijven? Dan kun je nu met STAP-budget van de overheid GRATIS vaaropleidingen volgen, waaronder ‘medewerker watersport-/bootbedrijf’, NauPro Vaarbewijs en aanvullende modules.

 

Schrijf je nu in via onderstaand formulier en doe mee, op maandag 3 juli 2023 om 10.00 uur kunnen studenten opnieuw STAP-budget aanvragen.

 

, STAP-budget, Vaarplezier

Je kunt nu met maximaal € 1.000,– steun van de overheid opleidingen volgen die je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Dat heet STAP: STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met dit STAP-budget krijg je de eerste € 1.000,– cadeau; kost de opleiding minder, dan krijg je de hele opleiding vergoed.

Vaarplezier biedt onder dit STAP-budget een aantal opleidingen aan. Deze zijn te volgen voor (toekomstige) medewerkers van bedrijven die met boten te maken hebben: watersport, verhuurbedrijven (jacht)havens, bootbouwers, werven, toeleveranciers, reparatiebedrijven, verzekeringsmaatschappijen en ga zo maar door. Ook voor medewerkers in ondersteunende functies (administratief, commercieel, adviserend etc), zijn deze STAP-opleidingen bijzonder nuttig! Of voor mensen die in de nabije toekomst graag bij zo’n bedrijf zouden willen werken. Zo’n opleiding staat goed op je CV bij je sollicitatie.

Krijg je geen STAP-budget toegekend? Dan ben je ons ook niets verplicht.

De aanvraag gaat als volgt:

  • Vul hieronder het formulier in en kies de opleiding. Je krijgt dan van ons een bevestiging van de aanvraag;
  • die aanvraag dien je op de eerstvolgende ronde in bij het UWV, die verdelen de budgetten; onze tip: log die dag vroeg in, want als het potje van het UWV leeg is, is het op.
  • zodra je aanvraag is goedgekeurd, nemen wij een paar weken later contact met je op om de data van de cursussen met je te bespreken. Die zullen er in zeer ruime mate en door het hele land zijn.

Veelgestelde vragen

Waarom is het handig om het Klein Vaarbewijs te halen, ook als ik het niet verplicht hoef te hebben?

Omdat u wél de regels moet kennen. U kunt het vergelijken met fietsen: ook daarvoor hebt u geen rijbewijs nodig, maar u krijgt wel een bekeuring als u op de stoep fietst. Zo is het ook met varen; als u overtredingen begaat, kunt u daar voor bekeurd worden. En dat gebeurt ook regelmatig!

Wanneer is het Klein Vaarbewijs verplicht?

Als u in een boot vaart die langer is dan 15 meter of sneller kan dan 20 km/h, bent u volgens de wet verplicht het Klein Vaarbewijs te hebben en te kunnen tonen bij controle. In het buitenland kunt u meestal pas een boot huren als u een ICC kunt laten zien. Die behaalt u tegenwoordig automatisch met uw diploma Klein Vaarbewijs in Nederland.
Maar los van deze verplichting wordt u wél geacht de regels, borden en betonning te kennen als u het water op gaat. U kunt een boete krijgen als u daar fouten mee maakt. Dus gaat u het water op, is het sowieso raadzaam het Klein Vaarbewijs te halen.

Wat is het verschil tussen Klein Vaarbewijs 1 en 2?

Dat heeft te maken met het vaargebied: Klein Vaarbewijs 1 is geldig op de binnenwateren, Klein Vaarbewijs 2 ook op ruimer water, waaronder het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee, Westerschelde, Oosterschelde en Eems/Dollard. Kijk voor meer informatie op https://vaarplezier.nl/blog/vaarbewijs-1-of-2/

Waarom een cursus Klein Vaarbewijs 1 bij Vaarplezier?

Omdat Vaarplezier theorie en praktijk aan elkaar koppelt. Met slechts twee lesdagen, waarvan één theorie en één praktijk krijgt u de lesstof op een gemakkelijke en overzichtelijke manier gepresenteerd, oefent u op de praktijkdag daadwerkelijk met de boot zelf en gaat u met medecursisten alle vaarregels, betonning en verkeersborden oefenen en in de praktijk zien.

Waarom zit er ook praktijk in de Vaarplezier-cursus?

Omdat het leuk is én helpt u beter voor te bereiden op het examen. Er zou diverse onderdelen van de theorie, die best lastig zijn als u weinig vaart en deze onderdelen niet al in de praktijk hebt ervaren. Denk bijvoorbeeld aan de wielwerking van de schroef, of het afvaren op de spring van de boot. Klinkt nu ingewikkeld, maar als u dat een paar geoefend heeft aan boord van één van onze lesboten, kent dat geen geheimen meer voor u! En ook de voorrangsregels, verkeersborden en techniek worden veel eenvoudiger als u het eens in de praktijk van een ervaren docent krijgt uitgelegd en u er zelf mee mag oefenen.

Dus met de praktijkdag erbij, komt u veel beter voorbereid aan de start van het examen. En dat is te zien aan onze slagingspercentages!

Hoe boek ik een cursus Klein Vaarbewijs 1 bij Vaarplezier?

Dat is heel simpel:

  • U kiest in het boekingsscherm een locatie en vervolgens een datum waarop u de theoriedag wilt volgen
  • U boekt en betaalt de cursus
  • Zodra u betaald heeft, ontvangt u een mail met de uitleg hoe u de praktijkdag kunt selecteren. Die zijn er in ruime hoeveelheden, zowel in het weekend als op doordeweekse dagen! Maakt u zich dus geen zorgen dat u geen geschikte datum vindt.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.