Theorie-op-de-boot (TOB 1)

Kies een locatie en datum voor Theorie-op-de-boot (TOB)

In het weekend rekenen wij een toeslag van € 25,– per persoon.

Het is ook mogelijk om een theorie-op-de-boot op een zeilboot te doen bij onze Vaarplezier Zeilschool in Naarden. U gaat dan een hele dag (09:00 tot 16:00), omdat u meteen een kleine introductie krijgt in het zeilen. Deze dag kost € 50,– of € 75– extra en vindt u hieronder bij ‘Naarden’.

(Stap 1: U heeft theoriedag 1 uitgekozen of afgerond.)
Stap 2:
Zoek hieronder een locatie en datum naar keuze en klik op ‘Meer data & info’ en vervolgens op ‘reserveren’.
Stap 3: U wordt doorgestuurd naar de pagina om uw cursus uit te breiden.
Stap 4: U wordt doorgestuurd naar de pagina met een formulier voor uw gegevens.

 • Praktijk les | Klein Vaarbewijs 1 en 2 halen | Vaarles | Vaarplezier

  Theorie-op-de-boot (TOB 1)

  [et_pb_section fb_built=”1″ prev_background_color=”#ffffff” _builder_version=”4.16″ use_background_color_gradient=”on” background_color_gradient_stops=”rgba(0,159,228,0) 22%|rgba(29,112,184,0.64) 86%” background_color_gradient_overlays_image=”on” background_color_gradient_start=”rgba(0,159,228,0)” b

  Staat uw datum hieronder er niet bij? Klik hier en wij bellen u z.s.m.
  Amsterdam (Motorkruiser) 16-09-2024 - 2 beschikbare plekken
  22-09-2024 - 3 beschikbare plekken -  25,00 inclusief btw
  Grou 20-09-2024 - 4 beschikbare plekken
  Harderwijk 23-09-2024 - 4 beschikbare plekken
  28-09-2024 - 4 beschikbare plekken -  25,00 inclusief btw
  Waalwijk (Waspik) 04-10-2024 - 3 beschikbare plekken
  05-10-2024 - 3 beschikbare plekken -  25,00 inclusief btw
 • Veelgestelde vragen

  Waarom is het handig om het Klein Vaarbewijs te halen, ook als ik het niet verplicht hoef te hebben?

  Omdat u wél de regels moet kennen. U kunt het vergelijken met fietsen: ook daarvoor hebt u geen rijbewijs nodig, maar u krijgt wel een bekeuring als u op de stoep fietst. Zo is het ook met varen; als u overtredingen begaat, kunt u daar voor bekeurd worden. En dat gebeurt ook regelmatig!

  Wanneer is het Klein Vaarbewijs verplicht?

  Als u in een boot vaart die langer is dan 15 meter of sneller kan dan 20 km/h, bent u volgens de wet verplicht het Klein Vaarbewijs te hebben en te kunnen tonen bij controle. In het buitenland kunt u meestal pas een boot huren als u een ICC kunt laten zien. Die behaalt u tegenwoordig automatisch met uw diploma Klein Vaarbewijs in Nederland.
  Maar los van deze verplichting wordt u wél geacht de regels, borden en betonning te kennen als u het water op gaat. U kunt een boete krijgen als u daar fouten mee maakt. Dus gaat u het water op, is het sowieso raadzaam het Klein Vaarbewijs te halen.

  Wat is het verschil tussen Klein Vaarbewijs 1 en 2?

  Dat heeft te maken met het vaargebied: Klein Vaarbewijs 1 is geldig op de binnenwateren, Klein Vaarbewijs 2 ook op ruimer water, waaronder het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee, Westerschelde, Oosterschelde en Eems/Dollard. Kijk voor meer informatie op https://vaarplezier.nl/blog/vaarbewijs-1-of-2/

  Waarom een cursus Klein Vaarbewijs 1 bij Vaarplezier?

  Omdat Vaarplezier theorie en praktijk aan elkaar koppelt. Met slechts twee lesdagen, waarvan één theorie en één praktijk krijgt u de lesstof op een gemakkelijke en overzichtelijke manier gepresenteerd, oefent u op de praktijkdag daadwerkelijk met de boot zelf en gaat u met medecursisten alle vaarregels, betonning en verkeersborden oefenen en in de praktijk zien.

  Waarom zit er ook praktijk in de Vaarplezier-cursus?

  Omdat het leuk is én helpt u beter voor te bereiden op het examen. Er zou diverse onderdelen van de theorie, die best lastig zijn als u weinig vaart en deze onderdelen niet al in de praktijk hebt ervaren. Denk bijvoorbeeld aan de wielwerking van de schroef, of het afvaren op de spring van de boot. Klinkt nu ingewikkeld, maar als u dat een paar geoefend heeft aan boord van één van onze lesboten, kent dat geen geheimen meer voor u! En ook de voorrangsregels, verkeersborden en techniek worden veel eenvoudiger als u het eens in de praktijk van een ervaren docent krijgt uitgelegd en u er zelf mee mag oefenen.

  Dus met de praktijkdag erbij, komt u veel beter voorbereid aan de start van het examen. En dat is te zien aan onze slagingspercentages!

  Hoe boek ik een cursus Klein Vaarbewijs 1 bij Vaarplezier?

  Dat is heel simpel:

  • U kiest in het boekingsscherm een locatie en vervolgens een datum waarop u de theoriedag wilt volgen
  • U boekt en betaalt de cursus
  • Zodra u betaald heeft, ontvangt u een mail met de uitleg hoe u de praktijkdag kunt selecteren. Die zijn er in ruime hoeveelheden, zowel in het weekend als op doordeweekse dagen! Maakt u zich dus geen zorgen dat u geen geschikte datum vindt.

  Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.