Klein Vaarbewijs 1 halen

Hoe behaal je het Klein Vaarbewijs 1 bij Vaarplezier?

Het Klein Vaarbewijs 1 is het eerste vaarbewijs dat je nodig hebt om te varen op de Nederlandse binnenwateren.

Waarom Klein Vaarbewijs 1 halen?

Als je graag wilt varen in Nederland, dan heb je in sommige gevallen een vaarbewijs nodig. Het Klein Vaarbewijs 1 is het eerste vaarbewijs dat je nodig hebt om te varen op de Nederlandse binnenwateren. Bij Vaarplezier kun je terecht voor het behalen van je Klein Vaarbewijs 1. In dit artikel lees je meer over wat het Klein Vaarbewijs 1 inhoudt en hoe je het kunt behalen bij Vaarplezier.

Klein Vaarbewijs 1 halen? | Vaarplezier vaaropleidingen en cursussen
Klein Vaarbewijs 1 halen? | Vaarplezier vaaropleidingen en cursussen

Wat is het Klein Vaarbewijs 1?

Het Klein Vaarbewijs 1 is een vaarbewijs dat verplicht is voor het varen op bepaalde Nederlandse binnenwateren, zoals kanalen, rivieren en meren. Dit vaarbewijs is verplicht voor schepen die langer zijn dan 15 meter en voor schepen die sneller kunnen varen dan 20 kilometer per uur. Het Klein Vaarbewijs 1 is bedoeld om de veiligheid op het water te vergroten en om ongelukken te voorkomen.

Hoe behaal je het Klein Vaarbewijs 1 bij Vaarplezier?

De cursus Klein Vaarbewijs 1 van Vaarplezier bestaat uit twee dagen, waarvan één normale theoriedag en één theoriedag op de boot. Tijdens de ‘normale’ theoriedag nemen we alle stof door, leggen we je uit waar je speciaal op moet letten en hoe je belangrijke zaken gemakkelijk kunt onthouden.

Op de theorie-dag-op-de-boot gaan we het water op om de voorrangsregels, de verkeersborden en de betonning in de praktijk te zien én te oefenen. En we nemen de stof voor het Klein Vaarbewijs door over aanleggen, de box invaren, het gebruik van de wielwerking van je schroef, veiligheid en techniek.

Na deze dagen kun je in ons overzichtelijke naslagwerk alles nog eens rustig doorkijken en ben je helemaal klaar voor je examen!

De cursussen worden bovendien op een flink aantal locaties door heel Nederland gehouden, zodat er altijd een les bij jou in de buurt te vinden is.

Klein Vaarbewijs 1 halen? | Vaarplezier vaaropleidingen en cursussen
Klein Vaarbewijs 1 halen? | Vaarplezier vaaropleidingen en cursussen

Waarom kiezen voor Vaarplezier?

De cursus met theorie én theorie-op-de-boot is compleet te boeken voor € 225,–; dat is inclusief een theorie-op-de-bootdag op een doordeweekse dag. Wil je liever in het weekend, dan is er een kleine toeslag.

Daarnaast ben je alleen nog kosten kwijt voor het lesboek (€ 20,99) en het examen, dat je niet bij ons doet, maar bij de examinerende instantie in Nederland: CBR.

Op deze manier is het voor iedereen in Nederland heel makkelijk om je vaarbewijs te halen. En niet alleen voor iedereen die dat moet van de wet, maar juist ook voor alle andere pleziervaarders in Nederland. Want ook als je vaarbewijs niet verplicht is, ben je wél verplicht de regels op het water te kennen en kun je (soms dikke) boetes krijgen. Zonde!

Daarnaast is Vaarplezier gespecialiseerd in het geven van vaaropleidingen en hebben zij al vele mensen geholpen met het behalen van hun vaarbewijs. Het behalen van het Klein Vaarbewijs 1 bij Vaarplezier is dus een goede keuze als je graag wilt varen in Nederland en de veiligheid op het water serieus neemt.

Bekijk alle locaties en data


 • Zoek een locatie en datum naar keuze en klik op ‘reserveren’. U kunt nu de cursus boeken en betalen
 • Zodra u betaald heeft, ontvangt u een mail met de uitleg hoe u de theorie-op-de-bootdag kunt selecteren. Die zijn er in ruime hoeveelheden, zowel in het weekend als op doordeweekse dagen! Maakt u zich dus geen zorgen dat u geen geschikte datum vindt.
 • Tip: wilt u thuis weinig leren, boek dan het “niet-meer-thuis-leren-pakket” erbij: u krijgt dan één extra theoriedag én onze cursus ‘varen in het donker’ in Amsterdam. Dan krijgt u alle stof uitgebreid aangeboden en hoeft u thuis echt bijna niets meer te leren.

 

 • Klein Vaarbewijs 1 halen? | Vaarplezier vaaropleidingen en cursussen

  Klein vaarbewijs 1 halen

   235,00 inclusief btw
  [et_pb_row

  De cursus Klein Vaarbewijs 1 van Vaarplezier met theorie én theorie-op-de-boot. Dat zorgt ervoor dat u goed voorbereid op het examen komt en het slagingspercentage enorm toeneemt. En bovendien is het ook nog eens veel leuker.

  Zaandam 22-06-2024 - Voldoende plekken -  235,00 inclusief btw
  07-09-2024 - Voldoende plekken -  235,00 inclusief btw
  Rotterdam Zeekadetkorps 06-07-2024 - Voldoende plekken -  235,00 inclusief btw
  Amsterdam Noord 07-07-2024 - Voldoende plekken -  235,00 inclusief btw
  Sneek 08-09-2024 - Voldoende plekken -  235,00 inclusief btw